29.06.20

Антихрист

Пророцтво про прихід Антихриста. Апокаліптичний рукопис XV сторіччя

Антихрист (проти Христа, грец. άντίχριστος «протихристос») - у християнській міфології противник Христа і Бога, який (відповідно до Апокаліпсиса) нібито повинен з'явитися перед кінцем світу, незадовго до другого пришестя Христа, для боротьби з християнською церквою. Вперше слово вжито в I Посланні Іоанна.

Антихрист - противник або ворог Христа, котрий обманно видає себе за нього (прийменник «анти» в поєднанні з іншими словами звичайно має сенс «проти», але іноді і «замість»). Таким чином це людина під владою диявола, яка бажатиме замінити собою Христа.


Антихрист буде означеною особою, буде мати всю силу сатани, але не буде сатаною, тільки людиною. Він також не буде втіленим дияволом, а справжньою людиною, отже, він не буде одночасно і дияволом, і людиною.

Антихрист і його послідовники. Німеччина, 1367

У широкому сенсі антихристами називають усіх, хто противиться Христу, хто не сповідує Ісуса Христа Сином Божим і відкидає Його вчення.
Вживається як осудливе та лайливе слово стосовно до дуже поганої людини.

Подібно до багатьох інших пророцтв Біблії, пророцтво про прихід Антихриста покликане зовсім не вселити в людей жах перед прийдешніми лихами, а нагадати їм про необхідність бути більш пильними і уважними, перш за все - до самих себе. 


Що таке тавро Антихриста.

Питання про тавро
Антихриста завжди хвилювало віруючих.Саме поняття тавра (або накреслення, клеймо, печать, знак, відбиток) Антихриста склалося на підставі наступних уривків з Апокаліпсису: 
- (Одкровення 13, 16-18): 
"Він зробив так, щоб усім людям: малим і великим, багатим і бідним, вільним і рабам — було поставлене тавро на їхніх правицях або чолах. І якщо тавра людина не мала, то не могла вона ні купувати, ні продавати. А тавром було ім’я звіра або відповідне імені число.", 
- (Одкровення 14, 9-11): 
"А слідом і третій Ангел каже гучним голосом: «Хто вклоняється звіру й образу його, та має на руці чи на чолі тавро, той питиме нерозведене вино Божого гніву, й буде мучений у вогні і сірці, у присутності святих Ангелів та Ягняти.
- (Одкровення 19,20):
"Але звіра було схоплено разом із лжепророком, який в його присутності творив чудеса. Чудесами він обдурював тих, на кому було те тавро звіра і хто вклонявся його образу"
(рос. И схвачен был зверь и вместе с ним лжепророк, который сотворил от имени зверя знамения и обманул тех, кто получил клеймо зверя и поклонялся его изображению.)

Популярні статті