15.05.20

Соросята, соросятня

сидять: Шкрум, Найєм, Сорос,  Кацер-Бучковська, н/о.
стоять: Бистрицький, Сушко, Лещенко.

 
Слово "соросята" утворено від прізвища американця з єврейським корінням Джорджа Сороса.

Це слово вказує, що ці люди не володіють власною волею, а виключно реалізують інтереси Сороса. Слово “соросята” можна інтерпретувати як “посіпаки Сороса”.
 
Від початку в Україні "соросятами" називали тих громадських і політичних діячів, які отримували фінансування з фондів Сороса під виглядом грантів, а, разом з ним, і американське заступництво.
 
На практиці такий епітет вживається не лише до людей, які афільовані з фондом  Сороса “Відродження” чи безпосередньо з фінансовим спекулянтом Джорджем Соросом. Соросятами також таврують людей, які мають стосунок до Томаша Фіали та афельованої до Сороса інвестиційної компанії “Dragon Capital”, навчалися за гранти соросівського фонду “Відродження”, звкінчили курси в західних школах при університетах, отримують гранти від ЄС чи від посольства будь-якої західної держави (США, ФРН, Швеція тощо), є вихідцями з таких грантових структур як Transparency International чи Реанімаційний Пакет Реформ або підтримали прийняття законопроекту 2178-10 про розпродаж землі в Україні. 
 
Отже, «соросята, соросятня» - це ті, хто почав з грантів, але потім перейшов на обслуговування в Україні інтересів транснаціональних корпорацій, фінансових, перш за все. Іншими словами, зараз термін "соросята" застосовується до різних людей, незалежно від того, чи мають вони стосунок до структур Джорджа Сороса в Україні. Головне, щоб вони були пов'язані з Заходом політично, економічно і ідеологічно.

Найчастіше соросята мають стосунок до Демократичної партії США, яку підтримує і Сорос. Тому феномен соросят впирається сьогодні не стільки в фігуру відомого фінансового спекулянта, скільки в політичну силу, яка представляє США на світовій арені (демократи більш щільно займаються міжнародною порядком, ніж республіканці, а близькі до них чиновники завжди перебувають на багатьох ключових посадах в Держдепі).
 

На перший погляд, поняття “соросята” нове, однак насправді воно має довгу історію, і сягає вона ще часів початку президентства Міхеіла Саакашвілі у Грузії. Тоді представники опозиційних сил, які протистояли сформованій після так званої “Трояндової революції” владі, називали членів уряду і самого Міхеіла Саакашвілі “соросятами”. Наприклад, у 2005 році екс-керівник грузинської служби безпеки і лідер опозиційної партії “Справедливість” Ігор Гіоргадзе в інтерв’ю російському виданню “Известия” сказав таке: “Мальчики, которые называют себя правительством, - это люди ниоткуда, люди без понятия о том, что такое государство, люди без принципов. Мы их называем “соросята.

В Угорщині соросят називають Soros-fiókák - пташенята Сороса.

Отже, сьогодні термін "соросята" застосовується до різних людей, незалежно від того, чи мають вони відношення до структур Джорджа Сороса в Україні. Головне, щоб вони були пов'язані з західним спекулятивним капіталом і лобіювали його інтереси. Таким чином, «соросята, соросятня» - це представники іноземних резидентур.
 
"Низка ЗМІ регулярно вживає термін «соросята». Зі ЗМІ термін перекочував на язики окремих депутатів Верховної Ради, а також у соціальні мережі, де вже став мемом" Дмитро Баркар, кореспондент, редактор та ведучий програм Радіо Свобода
 
Термін «соросята» цілком відповідає поняттю "іноземний агент" в розумінні закону Акт про реєстрацію іноземних агентів" (FARA), прийнятого у США в 1938 році для протидії особам і організаціям, які за завданням і фінансової підтримки інших країн впливають на формування громадської думки в США, наприклад, через лобізм або поширення певної інформації.

Сьогодні в Україні "Сорос" - це збірний образ групи західних фінансових спекулянтів і представників американського і західноєвропейського істеблішменту, що впливають на процеси в Україні.

Соросу приписують велику тіньову роль у світовій політиці, а його структури звинувачують у втручання у внутрішні справи різних країн світу (найбільш люто критикує Сороса прем'єр Угорщини Орбан.

Завдяки фінансуванню від Сороса для реалізації поставлених ним завдань, соросята в Україні щільно згуртовані і об'єднані в мережі. Зокрема, багато уваги приділяється координації інформаційної діяльності соросятні у соціальних мережах.

Соросята - група впливу, яка характеризується тим, що використовує прозахідну патріотичну ідеологічну базу. Вони беруть риторику західних областей України і начебто просувають традиційні українські цінності: українська мова, українська віра. Але це ідеологічна база, яка допомагає зробити вигляд, нібито ця група має підтримку всередині нашого суспільства.

Але за цією ідеологічною базою стоять конкретні люди і вони не є щирими прибічниками цієї ідеології. Вони просто є групою впливу, яка переслідує мету отримати владу та контроль над фінансовими потоками. А найголовніше, вона представляє певні групи інтересів.

«Соросята» - в Україні це збірний образ колективного транснаціонального капіталу.  



Як вже згадувалося, вище, своє ім'я "соросята" отримали від імені Джорджа Сороса, фінансиста і координатора численних фондів на кшталт Фонду "Відродження". Насправді, безумовно, усіма цими людьми керує не тільки і не стільки сам Сорос. Наприклад, щільну участь у координації беруть МВФ, USAID, Світовий Банк і ЄБРР. В химерному танці сплелися демократи із США, соціалісти з Німеччини, імперіалісти з Британії і неоколоніалісти з Брюсселя. Але абсолютно точно, що ці люди щільно координують свою діяльність один з одним і вже багато років тому щільно проникли у владу.

пидорасы
Фінансовані Соросом ЛГБТ-активісти

Керівник фінансованого Соросом в Україні фонду "Відродження" Віктор Сушко ввів в обіг термін true-соросята - "справжні соросята", "обрані соросята", "посвячені соросята". "True соросята" знаходяться на прямому фінансуванні Сороса.

"Мотиваційна зустріч". Сорос у Давосі зустрічається з true-соросятами які знаходяться у нього на утриманні - співробітники фонду Відродження


true-соросьонок Ольга Айвазовська

В Україні слово "соросята" стало широко відомим після оприлюднення "записів Гончарука", де прем'єр Олексій Гончарук каже:
"Якщо подивитися на нашу Раду, то там зараз сіють такі думки (у нас в четвертому кварталі просяде економічне зростання): ухайдокали економіку реформатори ці, соросята. При господарниках було 4,6, прийшли соросята і економіка росте 2 і вниз. І ти нічого нікому не доведеш".

Телеграмм-канал Соросята знакомит украинскую общественность с грантоедами и птенцами гнезда Сороса, и тем как их взращивают.
​​Нашли буклет за 2015 год. Команда молодых советников и советниц украинских министров, которых им приставляют по указке и без оговорок.
Кто же у нас тут?
Алексей Гончарук, действующий премьер-министр Украины
Андрей Заблоцкий, внештатный советник действующего премьер-министра Украины
Денис Малюська, действующий министр юстиции Украины
Алексей Оржель, действующий министр энергетики и защиты окружающей среды Украины
Владимир Головатенко, действующий заместитель министра энергетики и защиты окружающей среды
Елена Шуляк, народный депутат от партии «Слуга народа»
Алексей Дорогань, сегодня работает исполнительным директором «Офиса эффективного урегулирования». Это та организация, которая и объединяет «советников и советниц» и выплачивает им зарплату.

Список «приоритетных бенефициаров» денег из фонда Джорджа Сороса  в Украине, а также «главных сотрудничающих организаций».
  • ЧЕСНО - основатель Светлана Залищук
  • ОПОРА - Глава правления Ольга Айвазовская, которая совмещает работу с соросовским фондом Возрождение
  • Фонд Деминициативы - Социологический центр
  • Центр противодействия коррупции - Виталий Шабунин
  • Трансперенси Интернешел Украина - Бывший глава правления Ярослав Юрчишин ныне депутат от Голоса
  • Майдан Мониторинг - Общественная организация, которую создали за неделю до «разгона студентов» в 2013-м году
  • Центр политических исследований и анализа - именуется также как Ейдос
  • Автомайдан 
29 жовтня 2019 року було створено анонімний телеграм-канал “Соросята”,  На цьому каналі розвінчується діяльність соросят в Україні.
 
Крізь риторику низки ЗМІ та політиків, які активно вживають термін “соросята”, червоною ниткою проходить наратив про “зовнішнє управління”. Про це прямо говорять народны депутати, як от наприклад Папієв М. М.: “... Україна сьогодні знаходиться під зовнішнім управлінням, і у нас повністю сьогодні більшість Верховної Ради України працює не в інтересах України, а в інтересах господарів, які знаходяться за межами України…”.
 

Цитати


"Я не знайомий з людиною на прізвище Сорос. Ніколи з ним не зустрічався. Я точно не один із "соросят". —Володимир Зеленський, президент України.
 
“... сегодня в парламенте было проголосовано антикоррупционная стратегия, она вроде не имеет отношения к Конституционному Суду, но у нас же ж президент побежал вместе со всей группой соросят ликвидировать судей Конституционного Суда, фактически, юридически ликвидировать…” — Олександр Дубінський, , нардеп від "Слуги народу".

"Це люди, які працювали з грантовими організаціями, які фінансуються іноземними державами для досягнення поставлених цими державами цілей. Не знаю, як віднести їх до Соросу, але це явище існує" — Олександр Качура, нардеп від "Слуги народу".
«Это представители иностранных резидентур, — те, кого мы называем «соросятня», — колишній міністр юстиції України опозиційний політик Олена Лукаш. 
 
"Соросята" - це група людей, хто зацікавлений, щоб Україна мала ближче взаємини з США і щоб Україна вступила в НАТО" Дмитро Костюк,нардеп від "Слуги народу"
 
«Головна ознака – те, що люди працюють не на Україну, а на міжнародні корпорації. Тобто вони не збираються жити в Україні, вони не збираються лишати жити тут своїх дітей. Вони збираються заробити гроші в Україні і переїхати жити кудись у цивілізований світ, а що відбуватиметься тут, їх абсолютно не цікавить. Тому вони з величезним задоволенням виконують усі рекомендації і вказівки закордонних партнерів, спонсорів і донорів, абсолютно не замислюючись, що вийде з цього в Україні. За часів Порошенка вони були антикорупційними активістами, а тепер потрапили у владу, і за гроші Сороса реалізовують його політику: заходимо в країну, беремо під контроль владу, своїх агентів, яких виростили, інтегруємо владу, і вони роблять усе, що ми захочемо. От зараз вони увійшли у владу і контролюють десь на 80 відсотків уряд і мінімум на 50 відсотків – Верховну Раду», Олександр Кочетков, політолог. 

«Соросятами» називають професійних активістів, що обстоюють ліберальні цінності, а кошти на свою діяльність отримують не лише від Сороса, а також від інших західних донорів. Тому часто в обігу звучить ще слово «грантоїди», яке більш відоме в Україні». - видання "Главком".

"Соросята - це не прикол, це серйозні проблеми для державності. Тому їх потрібно жорстко виводити на чисту воду" — Руслан Коцаба, опозиційний журналіст і блогер.
 
"Я не розумію, що ми називаємо цим словом. Це люди, які знайомі з Соросом? Їх не так вже й багато. Це люди, які отримують гранти? Я отримувала гранти - я соросята?" — Ірина Верещук, нардеп від "Слуги народу".  
 
"Це представники тієї структури, яка свого часу вкладалася і фінансувала Майдан. Яка фактично отримуючи контроль над територією використовує її, як ресурс для особистого збагачення. Соросятня - це представники цієї групи. Вони сьогодні щільно інтегровані у владу, як законодавчу, так і виконавчу. Вони фінансуються і вони контролюють ті процеси, які знищують нашу державу" Ілля Кива, депутат від фракції “ОПЗЖ”.

«До цього існував термін «єврооптимісти». Тепер їх називають «соросята» Дмитро Баркар, кореспондент, редактор та ведучий програм Радіо Свобода.

Надо конкретно говорить, что политика Международного Валютного Фонда, политика организаций, которые, которых мы называем “соросята”, и которых сегодня тридцать процентов в парламенте: во фракции “Слуге Народа” процентов сорок-сорок пять, “Голос” - полностью соросята, в “Европейской Солидарности”... по факту наша страна захвачена сегодня людьми Сороса, которые диктуют и они расставлены на все должности… сегодня идет полностью контроль Украины внешним влиянием, а я конкретно говорю - это Сорос…” —  Віктор Чорний, депутат від фракції “ОПЗЖ”. 
 
"Зовнішнє управління - досить поширене формулювання в українській політиці. Ми вже звикли до того, що кожен раз перед кредитом МВФ диктує нашій державі нові вимоги: підвищення пенсій, тарифів, антикорупційні органи, судова реформа. Точно так само ми звикли і до того, що в країні є якісь "соросята", які уважно стежать, щоб Україна не звернула з західного шляху. Ну і звичайно ж всюдисущі посли "Великої сімки", які через свій Twitter розповідають нам, чому не можна колотися російською вакциною або садити Сергія Стерненко" Влог Армины

Популярні статті