26.04.24

Стрімінг та стрімінгові платформи

Стрімінг - це потокове онлайн-мовлення. 

З англійської мови слово stream перекладається як "ручей, потік", що повністю відображає суть стрімінгу - потокового мовлення. Стрімер – це ведучий прямих ефірів, де мовлення ведеться не на ТБ чи радіо, а в Інтернеті. Стрімерами називають також авторів відеоблогів у жанрі музики, кулінарії, подорожей, розпакування та інших напрямах.

До стрімінгових мультимедіа відносять музику, відео та інформацію, які користувач отримує безперервно від потокового провайдера мовлення. Більшість ринку стрімінгу відноситься до сегменту кіберспорту, тут геймери показують в режимі онлайн, як вони проходять ігри.

Платформи для стрімінгу

Сучасні стрімінгові платформи дозволяють будь-кому бажаючому стати телеведучим або діджеєм. Музиканти можуть транслювати на весь світ свої концерти та окремі композиції, геймери – процес проходження чергової комп'ютерної гри, вчителі – корисні уроки та заняття.

Можливості для стримінгу як додатковий сервіс пропонують найбільші медіамайданчики.

Дві найбільших безкоштовних стрімінгових платформи у світі це TWICH и Youtube.

До популярних стрімінгових платформ можна віднести Facebook live, Mixer, Periscope, Funny or Di, Crackle.

Як налаштувати стрім

Для налаштування стриму користувачеві потрібно підготувати обладнання: вибрати потужний комп'ютер, підібрати якісну камеру, мікрофон, хромакей. Також стрімеру знадобляться сервіси для запису відео, налаштування донатів та передплат і програми для чатів та оповіщень.

Популярні статті