05.01.20

Коворкінг

Коворкінг (coworking або coworking, в перекладі з англійської мови означає «разом працюють») - це обладнаний всім необхідним для роботи простір, що здається в оренду будь-кому на необхідний термін - день, тиждень, місяць, кілька місяців. В коворкінг-центрі вільні і незалежні люди, в основному фрілансери (програмісти, перекладачі, дизайнери і т.д.), використовують спільний простір для своєї діяльності.

Коворкінг - це щось середнє між використанням окремого офісу і роботою вдома. В коворкінг-центрах є всі необхідні для праці і відпочинку меблі, іноді є комп'ютери (хоча частіше коворкери приносять власні ноутбуки) підключені до високошвидкісного інтернету, під рукою оргтехніка, в кухні стоїть кулер з водою, є чай, кава і печеньки.

Зовні коворкінг-центр мало чим відрізняється від звичайного офісу: тут є робочі місця, переговорна зона ..., ось тільки працюють в ньому незалежні один від одного люди.

Ково́ркінг (англ. Co-working — спільно працювати)  у широкому сенсі — це модель організації роботи людей, найчастіше фрилансерів, з різним типом зайнятості у єдиному робочому просторі; у вузькому — колективний офіс.

Коворкінги характеризує гнучка організація робочого простору і прагнення до формування спільноти резидентів та внутрішньої культури. Учасники залишаються незалежними і вільними, мають можливість спілкуватися, обмінюватися ідеями та допомагати один одному, на відміну від роботи вдома.

Коворкінг на сьогодні є одним з досить популярних трендів - це організація бізнесу не виходячи з дому. Так працюють фрілансери, підприємці, а також невеликі стартапи які не можуть собі дозволити або просто не хочуть орендувати офіс. Однак якщо ви працюєте віддалено або у вас невеликий бізнес, це зовсім не означає, що ви повинні залишатися під замком у чотирьох стінах.

Коворкінг є порівняно новим і незвичним рішенням для тих, хто хоче, не переплачуючи мати професійний простір.

Див. також:
Фулфілмент
Дропшиппінг

Популярні статті