21.03.24

Репутація

Репутація - це стійке уявлення про людину в очах суспільства. Воно складається з особистих якостей, вчинків, манери поведінки, особливостей мислення, способу життя та різних успіхів, про які відомо публіці.

Репута́ція або реноме́ (фр. renommée) — громадська думка про когось чи щось, соціальна оцінка чи усталені уявлення про особу чи об'єкт, що впливає на ставлення суспільства до цієї особи чи об'єкта.

Репутація (від лат. reputatio — букв. обдумування, роздуми) — слава людини, добра і погана, як і чим хто славиться, загальна думка що закріпилася про когось, певна думка про людину чи групу людей. 

Репутація - думка (більш науково - соціальна оцінка) групи суб'єктів про людину, групу людей або організацію на основі певного критерію. Репутація є важливим чинником у багатьох сферах: освіта, підприємництво, спільноти онлайн або соціальний статус.

Репутація - це комплекс оцінювальних уявлень аудиторії про організацію/компанію/персону. Репутація - це сформована думка про щось.  

Репутація компанії - це розгорнутий комплекс оціночних уявлень цільових аудиторій про компанію, сформований на основі об'єктивних параметрів компанії (чинників репутації), що мають значення для цільових аудиторій.

Ділова репутація – сукупність даних, що дають змогу охарактеризувати особу (як фізичну, так і юридичну) на предмет професійних можливостей, результативності, порядності тощо. Ділова репутація допомагає ухвалити рішення про можливу подальшу співпрацю або партнерство. Ділова репутація полягає у визнанні здобутків юридичної особи або пов'язаної з нею фізичної особи, їхнього авторитету, в тому, що від них чекають надалі, який обсяг відповідальності на них покладено та як оцінюють їхні вчинки оточення та суспільство загалом.

Репутація топ-менеджера – довіра та повага, які відчувають до топ-менеджера його роботодавці, підлеглі, колеги, партнери та представники ЗМІ; його честь та престиж, досвід та знання. Репутація топ-менеджера — це його конкурентна перевага на ринку праці, своєрідний капітал, стратегічний актив.

Читайте також:  Особистий бренд

Популярні статті