18.09.22

Візіонер

Візіонер це стратег із сильними лідерськими якостями, який може передбачати розвиток певних тенденцій та змін на ринку.

Візіонером називають людину, яка має чітке уявлення про те, як має виглядати майбутнє, та може позначити конкретні кроки щодо втілення бачення у життя. 

В українську мову слово "візіонер" прийшло з французької: visionnaire (від латів. visio - «бачення») перекладається як провидець, віщун, мрійник. У сучасному значенні слово має позитивне забарвлення. Але спочатку його використовували в іншому значенні. У XVIII столітті так називали людину, «яка вдається непрактичним фантазіям», тобто фантазера.


У бізнесі візіонер – це лідер, який добре орієнтується на ринку та може  відчувати і передбачати тренди, надихати і мотивувати команду на розвитоку, об'єднувати навколо спільної мети, чітко уявляє майбутнє як компанії, так і ринку. Він впевнений у собі та своїх рішеннях і готовий йти на ризик, навіть коли є розуміння, що в більшості випадків може не получитися.

Він фокусується не на тому, що вже є, а на тому, що, є можливим, і використовує це бачення для розвитку бізнесу. Візіонерами можна назвати засновників та керівників найбільших технологічних компаній: засновника Apple Стіва Джобса, засновника Meta (нова назва Facebook) Марка Цукерберга, засновників Google Ларрі Пейджа та Сергія Бріна, главу Amazon Енді Джессі та главу Microsoft Сатью Наделла, співзасновника та головного виконавчого директора Netflix Рідв Хастінгса.

Візіонер:
1. аналітик та стратег, здатний передбачати майбутній розвиток ринку або вплинути на нього
2. людина з багатою творчою уявою
3. людина, яка відчуває галюцинації, видіння, духовидець

Популярні статті